Ο ΕΟΦ ενημερώνει τους καταναλωτές και τους επαγγελματίες υγείας σχετικά με τον πιθανό κίνδυνο για την υγεία από τη μακροχρόνια υπερβολική χρήση της στερεωτικής κρέμας οδοντοστοιχιών Corega Ultra η οποία περιέχει ψευδάργυρο. Ως προληπτικό μέτρο η εταιρεία GSK διέκοψε εθελοντικά την παραγωγή, τη διανομή και τη διαφήμιση αυτού του προϊόντος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η στερεωτική κρέμα οδοντοστοιχιών Corega Ultra είναι ασφαλής όταν χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες. Η πλειοψηφία των καταναλωτών ακολουθούν αυτές τις οδηγίες, ωστόσο μερικοί καταναλωτές χρησιμοποιούν μεγαλύτερη ποσότητα της στερεωτικής κρέμας από την ενδεικνυόμενη και τη χρησιμοποιούν περισσότερες από μια φορές την ημέρα.

Ο ψευδάργυρος είναι ένα μέταλλο το οποίο είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία του ανθρωπίνου οργανισμού. Ωστόσο κακή χρήση σκευασμάτων ψευδαργύρου και μακροχρόνια λήψη μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένα επίπεδα του ψευδαργύρου στο αίμα, με αποτέλεσμα να προκληθούν μυελονευροπάθειες και δυσκρασίες του αίματος. Τα νευρολογικά συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν αισθητικές διαταραχές, αδυναμία των άκρων και δυσκολία στην βάδιση. Όσον αφορά το προαναφερθέν προϊόν οι αναφορές είναι πολύ σπάνιες δεδομένου οτι αρκετά εκατομμύρια είναι χρήστες του προϊόντος.

Πολλοί είναι οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν όταν κάνουμε χρήση διαφόρων προϊόντων και ιδιαίτερα φαρμακευτικών. Ακόμη και εμείς οι επαγγελματίες της υγείας δεν τα γνωρίζουμε όλα. Γι' το λόγο αυτό θα πρέπει να γίνεται λογική χρήση, εγκεκριμένων προϊόντων, και αν αυτό είναι εφικτό κατόπιν της συμβουλής και της καθοδήγησης των ιατρών ή άλλων επαγγελματιών της υγείας.