Υπηρεσίες υγείας παρέχουν το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας καθώς και ελευθεροεπαγγελματίες (ιδιώτες) ιατροί. Στην Ιστιαία μπορεί ο ενδιαφερόμενος να βρεί τις ειδικότητες του Παθολόγου, Παιδιάτρου, Καρδιολόγου, Πνευμονολόγου, Γαστρεντερολόγου, Γενικού Ιατρού, Δερματολόγου, Ψυχιάτρου, Γυναικολόγου, Γενικού Χειρουργού, ΩΡΛ, Οφθαλμιάτρου, Ακτινολόγου, Μικροβιολόγου και φυσικά Οδοντιάτρου.

Το ΚΥ Ιστιαίας υπάγεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, προσφέρει υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) και αντιμετωπίζει τα επείγοντα περιστατικά. Δυστυχώς δεν υπάρχει επάρκεια όσον αφορά την διακομιδή των ασθενών με ασθενοφόρο, παρά το γεγονός οτι υπάρχει Κέντρο ΕΚΑΒ που εδρεύει στην Ιστιαία. Όταν απαιτείται διακομιδή σε ανώτερη βαθμίδα φροντίδας υγείας τότε κατά κανόνα τα περιστατικά διακινούνται προς το νοσοκομείο της Χαλκίδας. Προβλήματα στην διακομιδή ασθενών παρουσιάζονται, εκτός από την έλλειψη προσωπικού, και κατά τους χειμερινούς κυρίως μήνες, κατά τους οποίους πολλές φορές ο μοναδικός δρόμος προς την Χαλκίδα κλείνει.

Το ΚΥ Ιστιαίας διαθέτει ακτινολογικό και βιοχημικό εργαστήριο.

Βρίσκεται στην βορειοδυτική έξοδο της πόλης, στον δρόμο προς Ωρεούς - Αγιόκαμπο - Λουτρά Αιδηψού. Καλύπτει σχεδόν όλη την Βόρεια Εύβοια ενώ νοτιότερα βρίσκεται το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου.

Συστάσεις:

Λόγω της δυσκολίας στην αντιμετώπιση πολύ σοβαρών περιστατικών και της εγγενούς αδυναμίας γρήγορης μεταφοράς σε δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες υγειονομικές μονάδες υγείας, συστήνεται σε ασθενείς υψηλού κινδύνου που πάσχουν από σοβαρά προβλήματα υγείας να επισκέπτονται τον θεράποντα ιατρό τους και να κάνουν όλες τις απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις προτού έρθουν και διαμείνουν στην βόρεια Εύβοια.