Ο λόγος για τον μοναδικό οδηγό που διαθέτει  αυτή τη στιγμή το Κέντρο Υγείας της Ιστιαίας. Μπορεί να ακούγεται παράξενο αλλά είναι αληθινό! Το ξαναλέω: το Κέντρο Υγείας της Ιστιαίας διαθέτει έναν μόνο οδηγό ασθενοφόρου!!!

Ο οδηγός καλύπτει τις ανάγκες που προκύπτουν κατά τις πρωινές ώρες, δεν είναι όμως δυνατόν να καλύψει όλο το 24ωρο, τις 7 ημέρες της εβδομάδος και τις 365 μέρες του χρόνου!!

Όταν λοιπόν προκύπτει ένα επείγον περιστατικό τις απογευματινές ή βραδυνές ώρες ή το Σαββατοκύριακο, αρχίζει το πανηγύρι. Ειδοποιούνται διοικητές νοσοκομείων, δήμαρχοι, Νομάρχες, αντινομάρχες, βουλευτές, υπουργοί και λοιποί ιθύνοντες για να επιλύσουν το πρόβλημα. Δεν νομίζω όμως πως αυτοί θα αναλάβουν να μεταφέρουν τους ασθενείς στα νοσοκομεία και έτσι απευθύνονται στον μοναδικό οδηγό που ανάθεμα την ώρα και τη στιγμή που έγινε οδηγός!

Αυτή δυστυχώς είναι η πραγματικότητα της επαρχίας μας και διερωτώμαι: αφού δεν ήμαστε άξιοι να επιλύσουμε ένα τόσο βασικό και απλό κατά τη γνώμη μου ζήτημα πως είναι δυνατό να προχωρήσουμε στην κατασκευή νοσοκομείου;