Όσον αφορά τους εμβολιασμούς για τη γρίπη Α (Η1Ν1), το Υπουργείο Υγείας (της Κυπριακής Δημοκρατίας) πληροφορεί το κοινό τα ακόλουθα:

Ολοκληρώθηκε η τέταρτη εβδομάδα εμβολιασμών για τη γρίπη Α (Η1Ν1). Το όλο πρόγραμμα εξελίσσεται ομαλά και χωρίς να έχουν δηλωθεί οποιεσδήποτε σοβαρές παρενέργειες σε αυτούς που έχουν εμβολιασθεί. Η ενημέρωση που λαμβάνει το Υπουργείο Υγείας από τους αρμόδιους ευρωπαϊκούς επιστημονικούς οργανισμούς και από τα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβεβαιώνει την ασφάλεια του εμβολίου. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ανακοίνωση του ΕΜΕΑ (European Medicines Agency) της 16ης Δεκεμβρίου 2009, έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον 26 εκατομμύρια άτομα και 213.000 έγκυοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς οποιεσδήποτε σοβαρές ή μη αναμενόμενες παρενέργειες.

Η Επιτροπή Διαχείρισης θεμάτων που αφορούν τη γρίπη, του Υπουργείου Υγείας, αποφάσισε να προχωρήσει από τη Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου, στην Δ' φάση εμβολιασμού του πληθυσμού με το εμβόλιο της γρίπης Α (Η1Ν1) με διεύρυνση των εμβολιασμών καλύπτοντας όλα τα άτομα που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα του υγιούς πληθυσμού από 6 μηνών έως 65 ετών. Με τη διεύρυνση αυτή θα μπορούν να προσέρχονται για εμβολιασμό στα κατά τόπους Κέντρα Εμβολιασμού:

  • Άτομα ηλικίας 6 μηνών - 65 ετών, ανεξαρτήτως του αν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
  • Άτομα ηλικίας 65 και άνω που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Τονίζεται, για ακόμα μια φορά, η αναγκαιότητα για εμβολιασμό των ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού ανεξαρτήτως ηλικίας και προτρέπονται τα άτομα που ανήκουν στις ομάδες αυτές και δεν έχουν εμβολιασθεί να προσέλθουν στα κέντρα εμβολιασμού χωρίς άλλη αναβολή.

Περισσότερα από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πηγή: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας