Απαράδεκτη ήταν η συμπεριφορά του καπετάνιου του οχηματαγωγού "ΑΜΑΛΘΕΙΑ", ο οποίος αν και εκτέλεσε έκτακτο δρομολόγιο από την Αιδηψό στην Αρκίτσα λίγο μετά την 4η πρωινή της Τρίτης 17/11/09, αρνήθηκε να επιβιβάσει πολίτες που είχαν αναγκαστικά διανυκτερεύσει στο λιμάνι της Αρκίτσας!

Πιο συγκεκριμένα την Δευτέρα 16/11/2009 λόγω κατολισθήσεων, διακόπηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Χαλκίδας - Ιστιαίας με αποτέλεσμα πολίτες με προορισμό την Β. Εύβοια, μεταξύ αυτών και ο ομιλών, να κατευθυνθούν αναγκαστικά στο πορθμείο της Αρκίτσας για να διέλθουν στην Β. Εύβοια την επομένη το πρωί, με το πρώτο δρομολόγιο (7:00 πμ).

Δυστυχώς όμως, στην περιοχή του δήμου Κηρέως (Μαντουδίου), συνέβη τροχαίο ατύχημα και αφού ο δρόμος Μαντούδι - Χαλκίδα ήταν κλειστός, το ασθενοφόρο που μετέφερε τραυματία, αναγκαστικά έπρεπε να περάσει από το πορθμείο των Λ. Αιδηψού. Έτσι πραγματοποιήθηκε έκτακτο δρομολόγιο για την διακομιδή του τραυματία σε Νοσοκομείο που την διεκπεραίωσε το οχηματαγωγό "ΑΜΑΛΘΕΙΑ". Μαζί με το ασθενοφόρο επιβιβάστηκε μικρός αριθμός οχημάτων που είχαν αποκλειστεί στη Β. Εύβοια. (Δύο έως τρία Μελισσοκομικά φορτηγά και μερικά ακόμη τροχοφόρα). Το ασθενοφόρο από την Εύβοια αφού αποβιβάστηκε από το "ΑΜΑΛΘΕΙΑ", παρέδωσε τον ασθενή σε ασθενοφόρο που περίμενε στο λιμάνι της Αρκίτσας.

Εν τω μεταξύ, στο "ΑΜΑΛΘΕΙΑ", έφραξαν τον καταπέλτη με την αλυσίδα που υπάρχει για την περίπτωση αυτή, που δεν επιτρέπει τη είσοδο οχήματος μέσα στο πλοίο. Αφού έγινε λοιπόν η "παράδοση" του ασθενούς, το ασθενοφόρο από την Εύβοια επιστρέφει στο πλοίο και προς μεγάλη έκπληξη όλων των παρευρισκομένων, το "ΑΜΑΛΘΕΙΑ" με γρήγορες κινήσεις ανεχώρησε, περί τις 5:15πμ, μη επιτρέποντας να επιβιβαστεί κανείς, από τους κατ’ ανάγκη διανυκτερεύοντες στο λιμάνι της Αρκίτσας!!!

Ακόμη και αν ο καπετάνιος έχει κάποιο δίκιο, η ενέργεια αυτή προκαλεί αγανάκτηση μια και η πράξη δεικνύει έλλειψη αλτρουισμού και σκληρή κοινωνική στάση. Προσωπικά λυπάμαι, γιατί πιστεύω πως το "ΑΜΑΛΘΕΙΑ" είναι το καμάρι των οχηματαγωγών του πορθμείου και η εν λόγω συμπεριφορά δεν συνάδει με την εικόνα αυτή.

Αισθητή ήταν η απουσία του λιμενοφύλακα στο πορθμείο της Αρκίτσας.

Στον αντίποδα, συγχαρητήρια αξίζουν στους άνδρες της βάρδιας του Λιμεναρχείου των Λ. Αιδηψού και στο πλήρωμα του οχηματαγωγού "ΑΙΔΗΨΟΣ", το οποίο στις 16 του Νοεμβρίου επέστρεψε στο λιμάνι των Λουτρών, για να παραλάβει ταξί που μετέφερε βαρέως πάσχοντα και που έπρεπε κατεπειγόντως να νοσηλευτεί σε Νοσοκομείο.