Τα πρόσφατα επώδυνα μέτρα της Κυβέρνησης ωχριούν μπροστά στην μεγαλύτερη πληγή που έχει αρχίσει να πλήττει την Ελλάδα και που αναμένεται να γιγαντωθεί τις επόμενες δεκαετίες. Η μεγάλη αυτή πληγή αγαπητοί μου συμπολίτες, είναι το δημογραφικό πρόβλημα, για το οποίο σχεδόν κανένας δεν μιλάει! Πλήθος Ελλήνων είναι ανύπαντροι, πολλοί κοντά και πέριξ των σαράντα, τόσο άνδρες αλλά δυστυχώς και πολλές γυναίκες. Ενώ πολλά από τα υπάρχοντα ζευγάρια είναι άτεκνα και πολλά επίσης έχουν μόνο ένα παιδί!

Η 10η αυτή πληγή του Φαραώ, η καταστρεπτικότερη όλων, φυσικά δεν είναι τυχαία. Είναι απόρροια της νεοελληνικής κουλτούρας, ή καλλίτερα υποκουλτούρας, της ημιμάθειας και του ηθικού ξεπεσμού. Ενός δήθεν μοντερνισμού και ελευθεριότητας, που απλά υποκρύπτουν έναν ακραίο εγωκεντρισμό, νεοελληνικό νεοπλουτισμό, ψυχολογικά συμπλέγματα (μάλλον παλαιότερων γενεών), και ένα τεράστιο εσωτερικό κενό.

Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα γίνει σε 30 έως 40 χρόνια από τώρα, όταν η Ελλάδα γεμίσει ανήμπορα γεροντάκια. Βιασμοί, κλοπές, ληστείες; Ήδη ακούμε συνταρακτικές ειδήσεις όπως πχ ένας πρόσφατος βιασμός 82χρονης γυναίκας!! Πόσο θα ενδιαφέρονται οι ελληνοποιημένοι αλλοδαποί αστυνόμοι που θα στελεχώσουν τις υπηρεσίες λόγω λειψανδρίας, για εμάς τους...μελλοντικούς ανήμπορους και μοναχικούς γέροντες; Μήπως να εύχομαι να μην ζω μέχρι τότε;

Από φιλό-τιμοι γίναμε α-τιμοι. Γίναμε ανέντιμοι, γίναμε απατεώνες, ξεπέσαμε ηθικά, προσφάτως γίναμε και ανέκδοτο για τους ξένους (Creek statistics) και περίγελος. Φθάσαμε να μας βρίζουν οι γερμανοί, οι άνθρωποι που αιματοκύλισαν όλο τον κόσμο μόλις 50 χρόνια πριν!

Διώξαμε το Θεό από μέσα μας και γίναμε εμείς θεοί. Χάσαμε την αξιοπρέπειά μας, θα χάσουμε την ελευθερία μας, θα χάσουμε τη γή μας και τα λεφτά μας και τέλος θα χάσουμε και τη ζωή μας. Τελειώνοντας θα ήθελα να κάνω μία παρατήρηση με βάση τις εμπειρίες από τα δύο πρόσφατα ταξίδια μου στη Ρωσία. Το μεγάλο αυτό, πρώην κομμουνιστικό, αθεϊστικό, αδελφό όμως έθνος, έχει στραφεί προς την ορθοδοξία. Και αναπτύσσεται με εντυπωσιακό τρόπο και αρχίζει και ευημερεί και θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διεθνή σκηνή! Μήπως θα έπρεπε να το μιμηθούμε και εμείς και ίσως να το προσεγγίσουμε και λίγο περισσότερο;

Και μιας και βρισκόμαστε στην περίοδο της σαρακοστής κλείνω με τα λόγια του Αποστόλου: "γρηγορείτε, ανδρίζεσθε, κραταιούσθε" Προς Κορινθίους Α' 16:13.