Πρωτοφανές έγκλημα για τα δεδομένα της Ιστιαίας αλλά και της Ελλάδας γενικότερα συναίβει τα ξημερώματα της Τετάρτης 13 Φεβρουαρίου 2013.

Ηλικιωμένη γυναίκα δολοφονήθηκε στο σπίτι της πιθανόν μετά από δυνατό χτύπημα που δέχτηκε στο κεφάλι της με σκληρό αντικείμενο. Σύμφωνα με μάρτυρες που είδαν τον τόπο του εγκλήματος, το σπίτι της ηλικιωμένης ήταν ανάστατο και οι τοίχοι γεμάτοι με αίματα κάτι που υποδηλώνει πως το αίμα εκσφενδονίστηκε υπό τη μορφή πίδακα μετά από τον θανάσιμο τραυματισμό της άτυχης γυναίκας.

Ο δράστης είχε την ψυχραιμία σύμφωνα με λεγόμενα να πλυθεί στο λουτρό του σπιτιού.

Ο σκοπός του εγκλήματος δεν είναι πλήρως διευκρινισμένος μιας και σύμφωνα με πληροφορίες αρκετά χρήματα που είχε στο σπίτι της παρέμειναν απείραχτα.

Αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν το σπίτι του θύματος και ενισχύσεις με ειδικά τμήματα της αστυνομίας προσήλθαν από την Χαλκίδα για να βοηθήσουν στην εξιχνίαση του αποτρόπαιου αυτού εγκλήματος.

Το μυθιστορηματικό σκηνικό του εγκλήματος αυτού, μας θυμίζει εικόνες από το βιβλίο του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, “έγκλημα και τιμωρία”. Ας ελπίζουμε ότι και το τέλος θα είναι παρόμοιο. Θα εξιχνιαστεί δηλαδή και αυτό το έγκλημα.

Να σημειώσουμε πως το περιστατικό αυτό είναι το αποκορύφωμα μιας σειράς από εγκληματικές ενέργειες που ήταν σε έξαρση τις τελευταίες περίπου 20 μέρες. Είχαν προηγηθεί η κλοπή καταστήματος, διάρρηξη αυτοκινήτου και πυρπολισμός ενός άλλου αυτοκινήτου στο κέντρο της πόλης.

Το Σάββατο 16/2/2013 τα ξημερώματα ακούστηκαν από αυτήκοους μάρτυρες 3 πυροβολισμοί στο κέντρο της Ιστιαίας περί τις 2:10 πμ και ενώ η νεολαία διασκέδαζε στα μπαράκια της πόλης.