Αρχική Τα νέα στην υγεία
Τα νέα στην υγεία

Ενημέρωση για τρέχοντα θέματα καθώς και νεώτερα δεδομένα και εξελίξεις στον τομέα της υγείας.Ενημέρωση για επιμολυσμένη παρτίδα βρεφικού γάλακτος PDF Εκτύπωση
Συγγραφή: Χρήστος Σκοπελίτης    (Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2009 22:00)

Ο Ε.Ο.Φ. ανακοινώνει ότι σύμφωνα με ενημέρωση της αρμόδιας αρχής της Ελβετίας, η παρτίδα S06 του γάλατος πρώτης βρεφικής ηλικίας με την εμπορική ονομασία SANUTRI NATUR PRETERN και ημερομηνία λήξης 21/01/2010, διαπιστώθηκε ότι έχει επιμολυνθεί με τα βακτηρίδια E-Coli και Staphylococcus epidermidis.

Το προϊόν παράγεται στην Ελβετία και η διανομή γίνεται στην Ισπανία από την εταιρεία Nutrition & Sante μόνο σε Νοσοκομειακές μονάδες. Η επιμόλυνση έχει επιβεβαιωθεί για την παραπάνω παρτίδα, αλλά διερευνώνται και άλλες παρτίδες του προϊόντος.

Το SANUTRI NATUR PRETERN δεν κυκλοφορεί νόμιμα στην Ελληνική αγορά. Ωστόσο είναι πιθανό να έχει εισαχθεί παράνομα, γι αυτό εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους προϊόν με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνουμε ότι τα γάλατα πρώτης βρεφικής ηλικίας διακινούνται μόνο μέσω φαρμακείων. Η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
Πανδημικά εμβόλια (Εξέλιξη εμβολιαστικού προγράμματος) PDF Εκτύπωση
Συγγραφή: Χρήστος Σκοπελίτης    (Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2009 23:50)

Πολύ χαμηλό ήταν το ποσοστό εμβολιασμού των υγειονομικών υπαλλήλων της χώρας (αρκετά κάτω από 10%), ενώ συνεχίζεται η συλλογή και αξιολόγηση δεδομένων ασφαλείας και αποτελεσματικότητας των πανδημικών Α(Η1Ν1) εμβολίων. Μέχρι τώρα εκτιμάται πως έχουν χορηγηθεί πάνω από 65 εκατομμύρια δόσεις παγκοσμίως, ενώ η εταιρία glaxo, δώρησε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας 90 εκατομμύρια εμβόλια για να χορηγηθούν σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Καινούργιες οδηγίες πάντως δεν έχουν ανακοινωθεί (τελευταία επικαιροποίηση 5/11, βλέπε προηγούμενο άρθρο) και παραμένουν εν ισχύ, οι οδηγίες που δόθηκαν κατά την έγκριση των εμβολίων τον περασμένο Σεπτέμβριο και που επικυρώθηκαν μετά την αξιολόγηση των πρώτων κλινικών ερευνών, στις αρχές του Νοεμβρίου.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 2 από 4
 
Ανατολή
06:49
Μεσημβρία
13:36
Δύση
20:24
Σάββατο
18
Αυγούστου
2018
Πρώτο Τέταρτο Σελήνης
Λάμψη Σελήνης
43,5%
Ημέρα
Σελήνης
Επόμενη
Πανσέληνος
26 Αυγ
Εορτάζουν σήμερα
Αρσένιος, Αρσενία, Λαύρος, Λαύρα, Φλώρος, Φλώρα