Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η

Αγαπητέ κύριε Υπουργέ υγείας, πιστεύω πως είστε ένας έντιμος, μορφωμένος και πολιτισμένος άνθρωπος. Ως τέτοιος, αντίστοιχες θα πρέπει να είναι και οι ενέργειές σας.

Είμαι συμβεβλημένος γιατρός με τον ΕΟΠΥΥ και από την δική μου την πλευρά έχω τηρήσει στο ακέραιο όλες μου τις υποχρεώσεις και προσπαθώ στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας να βοηθήσω τους συμπολίτες μου παρέχοντας ιατρικές υπηρεσίες χωρίς να τους επιβαρύνω οικονομικά, στα πλαίσια του ΕΟΠΥΥ.

Το κράτος από την μεριά του αθετεί συνεχώς τις υποχρεώσεις του και συμπεριφέρεται με τέτοιον τρόπο που αν ένας Έλληνας πολίτης συμπεριφερόταν έτσι, πιθανόν να ήταν τώρα στη φυλακή!

Σας ενημερώνω πως από την 1/1/2013 έως και σήμερα, καίτοι έχει περάσει πάνω από μισός χρόνος, ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει εξοφλήσει ούτε έναν μήνα! Δηλαδή το κράτος κάνει σιωπηρή και επιλεκτική στάση πληρωμών.

Για να μην αναφερθώ στις ληξιπρόθεσμες οφειλές, για τις οποίες η κυβέρνηση μας εκβίασε να υπογράψουμε έγγραφο για το κούρεμα τους, προκειμένου να μας εξοφλήσει και τελικά είμαστε ακόμα σε αναμονή για οφειλές που ανέρχονται από το 2010!

Πείτε μου ποιό πολιτισμένο κράτος αθετεί τις υποχρεώσεις του και τις συμφωνίες που το ίδιο έχει επιβάλλει;

Έθιξα μόνο τις οφειλές γιατί είναι ζήτημα επιβίωσης και αποσιωπώ άλλα θέματα που είναι εξίσου σημαντικά και αφορούν και τους πολίτες. Δεν θέλω όμως να μακρηγορήσω.

Κύριε Υπουργέ σας ζητώ να αποδείξετε την εντιμότητά σας και να μας ανακοινώσετε ξεκάθαρα (και εγγράφως) εάν έχετε λεφτά για να μας αποζημιώσετε ή όχι!

Αν δεν έχετε λεφτά θα πρέπει να μας το κοινοποιήσετε γιατί αλλιώς μας εμπαίζετε, όχι μόνο εμάς τους γιατρούς αλλά και τους Έλληνες πολίτες που αναζητούν με αγωνία την δημόσια υγεία. Σε αυτή την περίπτωση, μή ύπαρξης χρημάτων, θα πρέπει να προβείτε σε αναστολή της λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ συνολικά και όχι επιλεκτικά! Αν δεν πληρώνονται οι ιατροί, οι κατεξοχήν αρμόδιοι για την προσφορά υπηρεσιών υγείας δεν θα πρέπει να πληρώνονται ούτε οι διοικητικοί υπάλληλοι (οι οποίοι δεν απαντούν ούτε στα τηλέφωνα) αλλά ούτε και οι υπάλληλοι του Υπουργείου Υγείας! Δεν είναι δυνατόν για κάποιους να υπάρχουν λεφτά και για κάποιους άλλους να μήν υπάρχουν!

Όσο δεν μας πληρώνετε γίνεστε ηθικοί αυτουργοί της παραβατικότητας των γιατρών, που για λόγους επιβίωσης πλέον, αναγκάζονται να ζητούν λεφτά από τους ασφαλισμένους. Και ποιός ο λόγος οι ασφαλισμένοι να πληρώνουν εισφορές στα ταμεία όταν αυτά δεν τους καλύπτουν και αναγκάζονται να πληρώσουν από την τσέπη τους τους γιατρούς, αφού και αυτοί με την σειρά τους δεν λαμβάνουν από το κράτος τις αμοιβές που έχουν συμφωνηθεί;

Οι πολιτικοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί της διαφθοράς και του ξεπεσμού της ελληνικής κοινωνίας. Οι κυβερνήσεις (και τα στελέχη τους) είναι αυτές που παραπλάνησαν τον πολίτη, αυτές που αθετούν τις υποχρεώσεις τους, κυνηγούν όμως ανελέητα τον πολίτη που αθετεί τις δικές του υποχρεώσεις, αυτές που συντηρούν την αδιαφάνεια, τις ανισότητες, την αναξιοκρατία. [(αναξιοκρατία η [anaksiokratía]: έλλειψη αξιοκρατικών κριτηρίων στην επιλογή ατόμων για μια θέση, ιδιαίτερα στο δημόσιο (πρβ. ευνοιοκρατία): H ~ θεωρείται ένας από τους βασικότερους λόγους της αναποτελεσματικότητας του δημόσιου τομέα. http://www.greek-language.gr/greekLang/index.html)].

Η ιστορία θα τα κρίνει όλα και όλους. Ζητώ από εσάς, κ. Υπουργέ, που πιστεύω ότι έχετε ιδιαίτερη ευαισθησία σε ιστορικά θέματα, να επιδείξετε το απαιτούμενο ήθος, να εφαρμόσετε την ισονομία και ισοπολιτεία και να λάβετε αποφάσεις επιδεικνύοντας δικαιοσύνη και σεβασμό προς τον Έλληνα πολίτη.

Χρήστος Γ. Σκοπελίτης
ιατρός Παθολόγος
Ιστιαία 17/7/2013