Αρχική Τα νέα στην υγεία Ενημέρωση για επιμολυσμένη παρτίδα βρεφικού γάλακτος
Ενημέρωση για επιμολυσμένη παρτίδα βρεφικού γάλακτος PDF Εκτύπωση
Συγγραφή: Χρήστος Σκοπελίτης    (Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2009 22:00)

Ο Ε.Ο.Φ. ανακοινώνει ότι σύμφωνα με ενημέρωση της αρμόδιας αρχής της Ελβετίας, η παρτίδα S06 του γάλατος πρώτης βρεφικής ηλικίας με την εμπορική ονομασία SANUTRI NATUR PRETERN και ημερομηνία λήξης 21/01/2010, διαπιστώθηκε ότι έχει επιμολυνθεί με τα βακτηρίδια E-Coli και Staphylococcus epidermidis.

Το προϊόν παράγεται στην Ελβετία και η διανομή γίνεται στην Ισπανία από την εταιρεία Nutrition & Sante μόνο σε Νοσοκομειακές μονάδες. Η επιμόλυνση έχει επιβεβαιωθεί για την παραπάνω παρτίδα, αλλά διερευνώνται και άλλες παρτίδες του προϊόντος.

Το SANUTRI NATUR PRETERN δεν κυκλοφορεί νόμιμα στην Ελληνική αγορά. Ωστόσο είναι πιθανό να έχει εισαχθεί παράνομα, γι αυτό εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους προϊόν με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνουμε ότι τα γάλατα πρώτης βρεφικής ηλικίας διακινούνται μόνο μέσω φαρμακείων. Η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
 
Ανατολή
06:07
Μεσημβρία
13:34
Δύση
21:01
Τρίτη
19
Ιουνίου
2018
Αύξηση Ημισελήνου
Λάμψη Σελήνης
39,3%
Ημέρα
Σελήνης
Επόμενη
Πανσέληνος
28 Ιουν
Εορτάζουν σήμερα
Ζώσιμος, Ζωσιμαία, Παΐσιος, Παϊσία